1. Which two network services are required for dynamic updates to function properly in a Windows 2008 environment? (Choose two answers.)

a. POP3
b. HOSTS
c. SMTP
d. DNS
e. WINS
f. DHCP

Answer:

d. DNS
f. DHCP

2. Which one of the following types of DNS records does a domain client use to find a DC?

a. DC
b. SRV
c. CNAME
d. A
e. MX

Answer:

b. SRV

3. What responsibility does the DC locator function perform on an AD client?

a. Starting the netlogon service
b. Locating the names of local domain controllers from the HOSTS file
c. Querying DNS for the location of local DCs and GC servers

Answer:

c. Querying DNS for the location of local DCs and GC servers

4. Name two advantages of using AD DS-integrated DNS zones over standard DNS zones. (Choose two answers.)

a. All AD DS-integrated DNS zone records are stored in a flat file that is easily backed up.
b. AD DS-integrated DNS uses the multimaster r

Answer:

b. AD DS-integrated DNS uses the multimaster replication process of AD.
d. All AD DS-integrated DNS zone records are stored in the AD database.

5. For clients that support Dynamic DNS, what records are updated in a DNS zone? (Choose two answers.)

a. MX
b. CNAME
c. A/AAAA
d. SRV
e. PTR

Answer:

c. A/AAAA
e. PTR

6. Which one of the following clients do not support dynamic updates natively?

a. Windows 2000
b. Windows 2008
c. Windows NT 4.0
d. Windows 2003

Answer:

c. Windows NT 4.0

7. Clients are sporadically having trouble connecting to your internal Web site at intranet. widgets.local. Round-robin DNS is used to load balance your Web site on three servers: web1.widgets.local, web2.widgets.local, and web3.widgets.local. You suspect

Answer:

c. Ping each of the Web servers individually
e. Delete the CNAME for intranet.widgets.local that points to the failed server

8. Calls to the help desk are reporting that users are receiving incorrect host name requests for your internal file server, files.widgets.local. It appears that the users with 10.1.1.10, or NS1.widgets.local, as their preferred DNS server are having trou

Answer:

d. nslookup -type u0003 A files.widgets.local ns1.widgets.local

9. Which of the following is not a valid NetBIOS name in Windows Server 2008?

a. NS1-Server
b. NS1 Server
c. NS1_Server
d. NS1Server
e. NameServer1Server

Answer:

b. NS1 Server
e. NameServer1Server

10. What new feature of Windows Server 2008 DNS is a viable replacement for WINS in some situations?

a. Primary read-only zone
b. Global names zone
c. Link-local multimaster name resolution
d. Stub zone

Answer:

b. Global names zone